Méně odpadu z přebalování

Ekologie je dnes opravdu velké téma. Věnuje se mu více prostoru ve sdělovacích prostředcích, protože některé fotografie z mnoha míst naší planety jsou doslova odstrašující. Měli bychom myslet na to v jakém stavu předáme planetu našim dětem. Je nutné snižovat produkci odpadu. V mnoha oblastech života máme způsoby jak toho dosáhnout, jen se nám musí chtít. Zrovna u přebalování máme na výběr mezi jednorázovými plenami a těmi datovými. Bohužel člověk je tvor pohodlný a kvůli pohodlí si většina rodičů vybere jednorázové pleny, protože po použití sporsti vyhodí a co je potom, to už mnohé lidi nezajímá.

svrchní kalhotky

Po použití látkových plen je potřeba je odmočit a poté vyprat a vyžehlit. Zvýšená spotřeba vody je hlavním argumentem jejich odpůrců. Jenže voda se dá vyčistit a dá se s ní šetřit zase na jiných místech. Pořád stojí za to zvážit používání látkových plen alespoň doma, kdy je možnost je vyprat. Mnoho rodičů je používá k přebalování v domácích podmínkách a na cesty mimo domov používají jednorázové. Dalším argumentem proti látkovým plenám je jejich pořizovací cena. Jenže vydrží dlouhé roky a celkem běžně lidé používají látkové pleny, do kterých je přebalovali zase jejich rodiče. Dědí se tak z generace na generaci a pořád jsou dobré.

látkové pleny

Jestli nemáte odkud pleny zdědit, můžete se podívat na náš e-shop. Jsou zde k dostání látkové pleny – sada která obsahuje dostatek látkových ale i svrchní kalhotky. Na ně by se rozhodně nemělo zapomínat, protože pomáhají udržet plenku na místě aby se nemoha pohnout a a by nemohlo dojít k nehodě. Nabízíme různé sady i jednotlivé plenky i kalhotky.

Vyzkoušejte je
Vyzkoušení látkových plen stojí za zvážení, protože péče o ně není nijak časově náročná. Dá se na to zvyknout a naše životní prostředí bude rádo za každou jednorázovou plenku, kterousi vám podařilo ušetřit.

Date
Categories
Tags
Permalink

Published:15. 7. 2023

Výrobky

Bookmark the permalink