Byt nebo sdílené bydlení


Vždycky jsem si říkala, že až budu bydlet sama, chtÄ›la bych mít dům anebo byt ve vlastním vlastnictví. Mnoho také lidí by chtÄ›lo ale bydlet v nájmu, a to hlavnÄ› z toho důvodu, protože nájem vlastnÄ› vyjde levnÄ›ji. Tedy ale to je jenom tak pomíjivé, protože když vlastnÄ› budete nÄ›komu platit nájem a ten byt anebo dům nebude nikdy váš, tak samozÅ™ejmÄ›, že tohle se vám zase nevyplatí, protože podle mého názoru to se takhle vyhazují zbyteÄnÄ› jenom peníze nÄ›kam pryÄ, nÄ›komu a za nÄ›co, co nebude nikdy vaÅ¡e. TÅ™eba kdyby vám to pronajímal váš nejlepší kamarád anebo tÅ™eba nÄ›kdo z rodiny, tak je potom opravdu perfektní, protože takhle vlastnÄ› peníze alespoň zůstanou v rodinÄ›.

ChtÄ›la bych bydlet koneÄnÄ› sama.

Jenomže já jsem vždycky chtÄ›la právÄ› mít nÄ›co ve vlastním vlastnictví, aby to jednoho dne bylo úplnÄ› jenom moje, jenomže nÄ›kdy to není tak úplnÄ› jednoduché. Protože tÅ™eba když chcete hypotéku a bohužel ji nedostanete, tak vám nic jiného nezbyde, než potom bydlet tÅ™eba buÄto v garsonce nebo v malém bytÄ› anebo tÅ™eba také u rodiÄů Äi u přátel. Anebo slyÅ¡eli jste také o sdíleném bydlení? To je také docela praktické. Když se podíváte na internetu, co je to sdílené bydlení, tak se dozvíte, že je to docela prima.

Tak co říkáte na sdílené bydlení?

Sdílené bydlení využívají hlavnÄ› studenti anebo takoví lidé, kteří nemají moc penÄ›z. To se vlastnÄ› pronajme byt a tÅ™eba tam bydlí tÅ™i nebo ÄtyÅ™i lidi. A potom se ti lidé skládají na nájem a na další energie anebo další chod domácnosti. Je logické, že také v bytÄ› může být nÄ›kdo každý svou lednici. Pokud ale budete mít veliký dům, tak samozÅ™ejmÄ› i v domÄ› můžete mít sdílené bydlení. Můžou tam tÅ™eba bydlet dvě rodiny anebo tÅ™eba dalších pÄ›t lidí. To je úplnÄ› jedno, ale hlavnÄ› to bude tak, že vy vlastnÄ› se budete dÄ›lit o celý nájem anebo i o celou hypotéku. A hypotéku si můžete vzít i ve tÅ™ech lidech, takže záleží na vás, co pro vás bude nejvíce ideální anebo také záleží na tom, jak moc si ceníte soukromí. 

Date
Categories
Tags
Permalink

Published:26. 4. 2023

Byt a dům

Bookmark the permalink