IBC kontejner pro přepravu a skladování ovocných dření


Zdědili jste po příbuzných ovocný sad a máte možnost věnovat se této činnosti na profesionální bázi? Troufáte si na nesnadnou práci, protože vás naplňuje a baví, a to i přesto, že vám zabere mnoho volného času? Víte, ono je to zdánlivě náročné povolání, ale na druhou stranu přináší řadu předností. Kupříkladu je to práce s čistou hlavou na vlastní zahradě, na čistém vzduchu, kde vás nikdo nehoní, nejste pod kamerovým dohledem, není to pásová výroba a rozhodně se vám vyhne stres, jaký zažívají lidé ve městech.

úroda broskví

Jestliže si víte rady, jak správně ošetřovat ovocné stromy, a jak dbát o to, aby byla úroda stabilní, a ovoce bylo v BIO kvalitě, pak už po jeho sklizni zbývá zajistit pouze vhodný odbyt, zpracování ovoce, jeho skladování a transport na trh.

hrušky na stromě

Ty nejzdravější a nejkrásnější kusy plodů budete prodávat vcelku a zbytek zpracujete do podoby polotovarů, anebo již hotových výrobků, jako jsou marmelády, džemy, zmrzliny a ovocné šťávy. A právě zde vyvstává otázka, do čeho šťávu a pasírované kousky ovoce pro výrobu džemů a zmrzlin uložit. Pro tyto účely se využívají specializované tzv. IBC kontejnery. IBC nádrž rozměry odpovídají objemu jednoho tisíce litrů, do vnitřní části nádrže se vkládá plastová vyměnitelná fólie, a ta se pak plní jednotlivými ovocnými komponenty. Jakmile se objem kontejneru zpracuje a vyprázdní, vložka se ekologicky zlikviduje jako tříděný odpad, do kontejneru se vloží nová vložka a cyklus se znovu opakuje.

S pomocí IBC kontejnerů lze pak dopravit na trh desítky až stovky tun ovoce v tekuté či polotekuté podobě, a to i ve zmraženém stavu, vše záleží na procesu výroby daném zákaznickou poptávkou. Výhodou kontejnerů je také to, že jsou skládací, a ve složeném stavu nezaberou ve skladu mnoho místa. Snadno se udržují v čistotě a dezinfikují od hniloby, plísní a dalších patogenů.

Date
Categories
Tags
Permalink

Published:27. 8. 2023

Výrobky

Bookmark the permalink